Blogger Backgrounds

Friday 28 October 2011

RAINBOW FINGER & RAINBOW FISH BISCUITS



Simple dan sedap.  Antara paling laris... sekejap jer balang dah kosong.. Ramai juga kawan2 menempah. Tapi andapun boleh buat sendiri..

BAHAN:-
  • Biskut pelbagai bentuk (jenis teksturnya seperti biskut Marie)
  • Coklat masakan ( sebarang perisapun boleh juga)
  • Chocolate rice atau manik gula bewarna warni
CARANYA:-
  1. Cairkan coklat masakan secara double boil.
  2. Cedok sebahagian coklat cair ke dalam bekas.
  3. Celupkan 3/4 bahagian biskut kedalam coklat cair tersebut dan pegang sebentar untuk membiarkan sisa coklat jatuh semula kedalam bekas.
  4. Taburkan chocolate rice atau manik2 gula ke seluruh bahagian yang dicelup tadi. Rehatkan di atas dulang untuk coklat membeku sepenuhnya. Kemudian bolehlah disimpan di dalam balang kedap udara.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...